مفاهیم اصطلاحات رایج در هتل ها
هفبورد (Half-board)
هف بورد هم یکی از اصطلاحات متداول در هتل است که مانند فول بورد است با این تفاوت که هتل علاوه بر صبحانه، تنها یکی از ۲ وعده ناهار یا شام را رایگان برای میهمانان سرو میکند.
فولبورد (Full board)
وقتی یک هتل اعلام میکند که فولبورد است یعنی با هزینهای که برای اقامت پرداخت میکنید، ۳ وعده صبحانه، ناهار و شام را هم در هتل میل میکنید بدون اینکه پولی برای آنها پرداخت کنید.
بوفه (Buffet)
اصطلاح بوفه در رستوران و غذاخوریهای هتل مورد استفاده قرار میگیرد. اگر هتلی عنوان کند که غذا را به شکل بوفه ارائه میکند به این معناست که غذاها به شکل سلفسرویس برای پذیرایی از میهمانان آماده میشود. در بیشتر هتلها، پذیرایی وعده صبحانه عمدتاً به شکل بوفه یا سلفسرویس است.
واچر هتل
زمانی که شما رزرو خود را به صورت قطعی انجام دادید، هتل یک رسید به شما ارائه میدهد. این رسید نشان میدهد که شما چه اتاقی را در کدام تاریخ رزرو کردهاید و به نوعی یک تایید نهایی است. به این ترتیب اگر هر مشکلی برای رزرو شما پیش بیاید، بنا به این برگه رسید که به آن واچر یا ووچر نیز گفته میشود، شما میتوانید اثبات کنید که حق اقامت دارید.
بهتر است هنگام مراجعه به هتل برای پذیرش، حتما برگه واجر را همراه خود داشته باشید. در برگه واچر باید نوع اتاق، تاریخ اقامت، نوع خدمات درخواستی و مشخصات کامل مسافر ذکر شده باشد.
چکاین (Check-in)
چکاین یکی از اصطلاحات متدوال در هتل است که به معنی ورود به هتل و تحویل اتاق است. هتلها قوانین خاصی برای چکاین دارند. مثلاً ساعت مشخصی را برای تحویل اتاق در نظر میگیرند. ساعت تحویل اتاق عموماً ۱۴ (۲ بعد از ظهر) است.شما پس از ورود به هتل و تحویل مدارک شخصی کمی منتظر میمانید سپس در زمان معین وارد اتاقتان میشوید.
چکاوت (Checkout)
چکاوت عکس چکاین است؛ و مربوط به زمانی میشود که شما باید اتاقتان را تحویل دهید و هتل را ترک کنید. چکاوت هتلها معمولاً ساعت ۱۲ ظهر است.در بیشتر هتلها پس از اینکه اتاق را تخلیه کردید، یکی از پرسنل هتل سری به اتاق میزند و شرایط اتاق را چک میکند.
مینیبار (Mini-bar)
مینیبار یکی دیگر از اصطلاحات متدوال در هتل، به یخچال کوچکی اطلاق میشود که در اتاق هتل وجود دارد؛ در این یخچال انواع نوشیدنیها و خوراکیهایی نظیر شکلات یا آجیل در دسترس است و شما میتوانید هر گاه که دلتان خواست از آنها میل کنید.در اکثر موارد باید هزینه خوراکیها و نوشیدنیهای مینیبار را به طور مجزا از هزینه هتل پرداخت کنید.
بلبوی (Bellboy)
بلبوی یکی از پرسنل هتل است که چمدانهایتان را از ماشین شخصی شما یا تاکسی تا اتاق یا سوئیتتان حمل میکند.
سینگلروم (Single room)
مسافرانی که به تنهایی به سفر رفتهاند یا اتاقی برای خودشان به تنهایی میخواهند، اتاق تکتخته یا یکنفره خواهند داشت. این اتاق با عنوان سینگلروم شناخته میشود.
دابلروم (Double room)
اتاقی که برای میهمانان دونفره در نظر گرفته میشود و از خدمات و فضای مناسبی برای ۲ نفر برخوردار است، «دابلروم» نامیده میشود.
تریپل(Triple)
اتاق سه نفره را در اصطلاحات رایج هتل Triple مینامند. این نوع از اتاقها نیز دو نوع مختلف دارند که باید با پذیرش در این رابطه صحبت کنید. گاهی یک تخت تک نفره به علاوه یک تخت دو نفره در اتاق وجود دارد. همچنین میتوانید اتاقی سفارش دهید که سه تخت تک نفره در آن قرار گرفته باشد. فراموش نکنید که حتما این مساله را به پذیرش اعلام کنید.